Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

torstai 11. elokuuta 2016

Lohiprinssi 2016

Kuten edellisessä blogitekstissämme kerroimme, Tornionjoen lohikuninkuus vuonna 2016 ratkottiin menneenä viikonloppuna. Kehaisimmekin jo ohimennen Juho Airasmaan ja Ville Suhosen hienoa suoritusta ja sijoittumista upeasti hopeasijalle. Nyt on kuitenkin pakko pureutua hieman tarkemmin erityisesti Juhon lohikesään 2016.

Mies teki Naamisuvannolle jo viime vuosina perinteeksi muodostuneet kaksi kalareissua. Juho saapui meille jo toisella lohiviikolla ja souti yksin ensimmäisen viikon. Seitsemän tärpin jälkeen, kahdeksas vihdoin pysyi ja kausi aukesi komeasti 9,5 kiloisella kalalla! Seuraavan viikon hän vietti Honkasuvannolla Joensuusta kotoisin olevan ystäväporukkansa kanssa. Pojat ovat aina olleet luovia ja rohkeita kokeilijoita. Tänä vuonna he kuvasivat mieleenpainuvia kalastushetkiä tärppikameroilla perinteisten gopro-videoiden höysteeksi. Viikko oli porukalle kaikinpuolin onnistunut ja lohetkin kiusasivat ahkeria pokerinpelaajia...

Todellinen täysosuma Juholle ja Juhana Hiiroselle pamahti kuitenkin Kojamon Kiusaus kalakilpailusta. Pitkän hiljaisuuden jälkeen vapa värähto raskaasti kilpailun viimeisellä tunnilla... Kaikessa rytäkässä yksi vaappukin sotkeutui siimaan kohtalokkaan näköisesti, mutta kiperien vaiheidsen jälkeen miehet klaarasivat väsytyksen upeasti kotiin ja juhlat saattoivat alkaa. Pojat voittivat kilpailun koko kisahistorian ennätyskalalla, mahtavalla 15,8 kilon kojamolla!

Toiselle lohireissulleen Juho saapui yhdessä Suhosen Villen kanssa viime viikon puolivälissä. Kaverusten sitkeä soutaminen palkittiin parhaassa mahdollisessa paikassa, kun Lohikuninkuus-kilpailussa vapaa taivutti Naamisuvannolla upea kirkas 9,8 kiloinen kala. Kesän toinen kilpailukala nousi veneeseen jo rutiinilla. Kilpailun punnituspaikalla grammapeli kakkossijasta kääntyi poikien voitoksi ja naisväelle saatiin tuliaisiksi polkupyörä (saa jatkossa kulkea itse autolla kalalle). Kukaan ei ole aiemmin voittanut saman kesän aikana sekä Kojamon Kiusausta, että Tornionjoen lohikuninkuus-kilpailua. Ei siinä Juhokaan aivan onnistunut, mutta kesän kilpailumenestys oli silti huikeaa tasoa! Kuten pojat omin sanoin sanoivat: "aivan ei ollut meistä lohikuninkaiksi, mutta ehkä prinsseiksi kuitenkin." Juho valmistaa vaappunsa itse ja kausi onkin ollut hänen tekemälleen JOA-vaapulle mainiota mainosta. Naamisuvanto onnittelee lohiprinssejä vielä menestyksestä ja toivottaa sinisiä ajatuksia vaappuverstaalle!

Ville, Juho ja lohikuninkuuskilpailussa hopean tuonut kaunotar.-Naamisuvanto-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti