Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Hääjuhlan aika

Syksy etenee vauhdilla, ruska on mennyt jo pohjoisessa ja etelässäkin se on jo kohta taittumassa taakse. Tämä tarkoittaa sitä, että lohen hääjuhlatkin alkavat olla Väylällä jo takana päin. Toivottavasti kutu onnistui hyvin ja keväällä kuoriutuisi jälleen hieno määrä lohenpoikasia taistelemaan ravinnosta ja suojapaikoista pitkin jokea. Vuodesta 2015 muodostui lopulta melko hyvä lohivuosi, vaikka edelliskesän ennätyksistä jäätiinkin kauas. Lopullinen Kattilakosken ohittanut nousumäärä oli kuluneella kaudella 58 124 lohta. Tämä tarkoittaa kolmanneksi korkeinta kalamäärää kaikuluotainseurannan historiassa. Seurantaa on tehty vuodesta 2009, seitsemän lohikauden ajan.
http://www.rktl.fi/kala/kalavarat/tornionjoen_lohi_meritaimen/tornionjoen_nousulohien_kaikuluotaus/nousulohien_seuranta_tornion.html

Niinkuin moni lohimies varmasti muistaa, kaudella 2014 rikottiin Tornionjoen kaikuluotain seurannan edelliset ennätykset roimasti. Yli 100 000 lohta ohitti Kattilakosken luotaimen ja kalastus varsinkin kesäkuussa ja elokuussa oli mahtavaa. Suuri nousumäärä on onneksi näkynyt myös ennätyksellisinä poikasmäärinä, sillä tänä vuonna kesän vanhojen lohenpoikasten määrä on ollut LUKE:n tekemissä sähkökalastuksissa ennätyksellisen suuri. Toivotaan, että mahdollisimman moni näistä poikasista selviää merelle ja sieltä vuosien päästä takaisin ilahduttamaan kalamiehiä.
http://www.luke.fi/tiedote/lohen-poikasmaarat-kasvavat-edelleen-tornionjoella/


Naamisuvanto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti