Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

perjantai 20. toukokuuta 2016

Samurai resepti

Seuraavassa jo aiemmin esitellyn Samurai-perhon resepti värissä oranssi/musta ja sidontaohjeet vaihe vaiheelta.

Putki: Musta FITS M + Musta FITS XS

Runko: 1/3 musta putki, 1/3 kultainen braid, 1/3 SSS dubbing hot orange

Siipi: pitkä musta siipi, joka ui hyvin (musta vuohi, temppelikoira tai pitkä ketun vartalokarva), muutama kimalle punaista Angel Hairia

Häkilä: harjattu dubbing ja 1-2 pehmeää mustaa häkilähöyhentä (Metz soft hackle, minimarabou ym.)

Cone: FITS punainen conehead koossa M


Perhossa tarvittavat materiaalit potretissa.

Putket yhdistetään leikkaamalla suurempaan M-putkeen V:n muotoinen halkio ja työntämällä XS putki noin sentin matkalta M putken sisään ja kiinnittämällä molemmat putket jämäkästi sidontaneulaan. Liitos vahvistetaan sidontalangalla ja vedetään tiukaksi. Liimaa ei kuitenkaan tarvita V-halkion ansiosta. Tämän jälkeen pohjustetaan M-putken runko noin 2,5 sentin matkalta ja sidotaan peräksi kultainen braid. Kirkkaan oranssi dubbing pyöritellään riittävän ohuena sidontalangan ympärille ja sidotaan sikarinmallinen runko dubbaamalla, joka harjataan auki ilmavan ja kuultavan hahmon saavuttamiseksi.


Otetaan ohut nippu mustaa vuohea ja sidotaan pitkä ja ohut alussiipi. Lisätään muutama kimalle punaista Angel hairia. Tämän jälkeen sidotaan perholle alushäkilä pehmeästä häkilähöyhenestä spey-tyyliin.


Ensimmäisen häkilän saanut Samurai etuviistosta.


Otetaan hieman paksumpi ja pidempi nippu vuohea ja sidotaan pitkä päällyssiipi. Tämän jälkeen otetaan häkilää vähän pidemmät viidakkokukot ja sidotaan ne kahta puolen siipeä. Sitten pyöräytetään toinen häkilähöyhen päällyshäkiläksi.

Coneheadia vailla oleva perho sivulta.


Tee päätössolmu ja vahvista pikaliimalla. Levitä pikaliimaa myös XS-putkelle ja laita kokoa M oleva punainen conehead valmiiksi XS-putkelle. Paina conehead jämäkästi vasten häkilähöyheniä. Katkaise saksilla ylimääräinen pätkä XS-putkesta ja jätä noin 3 mm putkea kuulapään edestä näkyviin. Polta pää sytkärillä siistiksi. Perho on valmis uimaan.

Sidontapenkissä oleva Samurai valmiina haastamaan lohet.


Naamisuvanto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti