Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Legenda kävi kylässä

Kalannousu Kattilakosken ohi on jatkunut kevään trendin mukaisesti vilkkaana. Aika näyttää, mihin nousumäärissä tullaan lopulta päätymään... Lohia on alkanut myös tarttumaan Pellonkin alueella mukavasti vilkastuvaan tahtiin. Kolehmaisen Teijo räjäytti Kullekorvasta jättipotin, kun upea 128 senttinen ja 21,04 kiloinen kojamo antautui peräti puolitoista tuntia kestäneen jännitysnäytelmän jälkeen! Naamisuvanto onnittelee! Tornionjoki tarjoaa jälleen kaudella 2016 huimia elämyksiä.

Teijo Kolehmainen ja unelmalohi!  
Myös Naamisuvannolla koettiin mielenkiintoinen sunnuntaipäivä, kun lohen perhokalastuksen elävä legenda Håkan Norling vieraili luonamme. Joellakin käytiin ja muutaman laskun ajan päästiin ihailemaan ruotsalaismestarin uskomattoman sulavaa heittämistä ja onkimista kovassa tuulessa. Norling tuli tunnetuksi 1980-luvulta alkaen, kun hän toimi oppaana ympäri Pohjolan parhaita lohijokia. Yhdessä Mikael Frödinin, Johan Abelssonin ja kumppanien kanssa miehet kehittivät lohen perhokalastusta meidän nykyään tuntemaamme muotoon.


Håkan, Saku ja Miska jokivarressa.
Ampumapääsiimat, conehead-päiset kettusiipiset putkiperhot ja upposiimojen voimakas kehittäminen voidaan lukea pitkälti juuri näiden herrojen ansioksi. Håkanin Tempelhund putkiperho on jokaiselle lohen perhokalastajalle käsite. Håkan toimii nykyään Guidelinen Skandinavian myyntipäällikkönä. Hänellä oli ilahduttavasti aikaa Pohjoismaiden myymäläkiertueen välissä pysähtyä esittelemään kalastusvälineitä ja poiketa kalalla Naamisuvannolla. Vaikka lohi jäikin saamatta, oli päivä perhotaiturin seurassa ikimuistoinen!


Mestarin tyylinäyte.

 Naamisuvanto

2 kommenttia:

 1. Onpa tyytyväisen näköisiä miehiä!
  Hienoa, että saitte kuuluisuuden käymään ja opitte ehkä uusia kikkojakin.

  - Hannele -

  VastaaPoista
 2. Onnellisen näköisiä ja oloisia kavereita, ja Sakustakin on kasvanut Miskan kokoinen mies. :) Rentoja kalastuspäiviä toivotellen.

  -Pike

  VastaaPoista