Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Ruuhkaviikot

Kesäkiireet ovat saapuneet toden teolla Väylän varteen! Meidänkin edellisestä päivityksestä tänne blogin puolelle on vierähtänyt jo liikaa aikaa... Joella ollaan saatu olla oikein urakalla, kun viiime viikolla käynnistyi lohivieraiden saapuminen täydellä teholla. Kalaa kulkee edelleen upeaa noin 3000 lohen vuorokausivauhtia Kattilakosken ohi. Vesi laski viikon alussa jo vuodenaikaan nähden hyvin alas ja oli kirkasta. Soutuhommissa saatiinkin pyytää ihanneolosuhteissa ja vavatkin ovat taipuneet monissa veneissä hienoon malliin! Vesi säilyi silti parista lämpimästä päivästä huolimatta sopivan viileänä noin 15 asteessa.

Viikon loppupuolella alkoi vuorilla kovat rankkasateet, jotka iskivät Naamijokivarteenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Vesi lähti nousuun jo torstai-iltana ja on sen jälkeen noussut tähän päivään liki puoli metriä viikon takaisesta. Vesi viileni 13 asteeseen. Roskaa liikkuu ja se vaikutti osaltaan viikonlopun hieman hiljentyneeseen kalan tuloon. Kun vedennousu tasaantuu, näyttävät pyyntiolosuhteet kuitenkin erinomaisilta! Alkavaa juhannusviikkoa odotellaankin vesi kielellä.

Menneen viikon loppupuolella käytiin myös perinteinen lohenkalastuskilpailu Kojamon Kiusaus. Naamisuvannolle kilpailu oli jälleen kerran erittäin antoisa. Meillä onkin suuri kunnia onnitella jo toisen kerran kilpailun historiassa vieraitamme kilpailun voitosta! Kisassa tuli mukavasti lohia, mutta suuret kalat jäivät voittajavenekuntaa lukuunottamatta saamatta, useista kirvelevistä karkuutuksista huolimatta. Voitto näytti menevän jo alle 10 kilon lohelle, mutta kisan viime hetkillä Juho Airasmaa ja Juhana Hiironen saivat siimaansa todellisen unelmalohen. Jännittävän väsytysnäytelmän jälkeen pojat koukkasivat veneeseen 15,8 kiloisen peilikirkkaan kojamon! Petrin pitkään voimassa ollut kisaennätys 15,7 kiloa jää nyt historiaan. Joutuukohan isäntäkin ottamaan osaa ensi vuoden kilpailuun? ;) Naamisuvanto onnittelee lämpimästi voittajia!
Kojamonkiusaus voittajat 2016

Myös Pohjolan porukan Andreas ja Nicklas jättivät lohineitsyytensä tyylillä. Poikien saama 8,5 kiloinen kala toi hienon kolmossijan kilpailussa! Myös saman porukan Janne sai avattua lohitilinsä Tornionjoella ja vieläpä kilpailussa kauniilla viiden kilon kalalla. Samulin kanssa soutaneet Kaj ja Kari Enston porukasta kunnostautuivat myös hienolla vajaan 7 kilon lohella ja sijoituksella kymppisakkiin.

Mennyttä viikkoa on mahdoton muistella ilman mainintaa Suojoki Harrista. Viisitoista ensimmäistä vierailua lohijoilla ei ollut tuottanut tulosta, mutta viime viikolla 15 vuoden pitkä odotus palkitiin vihdoin korkojen kera! Harri ja Silvennoisen Jari istahtivat keskiviikkoiltana Santerin veneeseen ja loppu on niin sanotusti historiaa... Ensin koettiin synkkää huokailua ja veneen lattian takomista, kun suurlohi jatkoi pitkän väsytyksen päätteeksi matkaansa koukkurenkaan petettyä. Hetken päästä vapa taipui kuitenkin uudelleen komeasti ja upean 45 minuutin jännitysnäytelmän jälkeen Harrin ensimmäinen lohi oli vihdoin todellisuutta! Painoa upealla kojamolla oli 15,6 kiloa ja pituutta 119 senttiä. Seuraavalla kerralla ennätystä onkin hieman haastavampi parantaa... Kalasta jää ikuinen muisto, sillä kojamo päätyy tulevaisuudessa Harrin kodin seinälle täytettynä. Naamisuvanto onnittelee lämpimästi koko venekuntaa!
Harri ja Jari


Naamisuvanto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti