Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

perjantai 29. toukokuuta 2015

Kauden alku lähestyy!

Viileä toukokuu on tuonut omia lisähaasteita kevään huoltotoimiin. Onneksi alkuviikosta oli pari lämmintä päivää ja homma edistyi mukavasti. Nyt aletaan olemaan veneiden kevätkunnostuksen suhteen jo väljemmillä vesillä. Monenlaista touhua on silti vielä edessä ennen kuin ensi viikolla otetaan vastaan ensimmäiset asiakkaat Naamisuvannolle.

Vesi on ollut viime päivinä hieman laskussa, mutta tulee varmasti lähtemään vielä sulamisvesien myötä uuteen nousuun. Ensimmäiset nousulohetkin on Kattilakosken laskurissa havaittu, vaikka nousijat voidaankin vielä laskea yhden käden sormin. Pian pääsemme kuitenkin varmasti näkemään aivan eri lukuja laskurissa. Byskejoelta on kuulunut hienoja uutisia lohikauden lähdettyä erittäin pirteästi käyntiin. Saalistilastoihin on kertynyt hieno määrä toukokuun nousulohia. Tämä on omiaan nostattamaan lohikuumetta myös täällä päin. Ja onhan kaudelle povattu Luonnonvarakeskuksen toimesta normaalia enemmän suuria neljän merivuoden lohia. Mielenkiintoista on siis nähdä, taipuvatko vavat tavallista voimakkaammin..

Kattilakosken lohilaskuri: http://www.rktl.fi/kala/kalavarat/tornionjoen_lohi_meritaimen/tornionjoen_nousulohien_kaikuluotaus/nousulohien_seuranta_tornion.html

Byskejoen saalistilasto:http://www.byskealven.se/modules.php?name=CatchReport&op=reports


Naamisuvannon väki toivottaa kaikille asiakkaille, seuraajille ja yhteistyökumppaneille antoisaa lohikesää 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti