Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kiirettä pitelee

Viime kerrasta on jo liikaa aikaa.. 

Kausi lähti perinteiden mukaisesti kovalla hulinalla käyntiin ja tupa olikin erityisesti yritysporukoiden ansiosta täynnä. Tämän vuoksi olemme olleet erittäin kiireisiä ja opastuksia on painettu kellon ympäri. Alkukauden tulvan jälkeen vesi kääntyi nopeaan laskuun ja on sen jälkeen tippunut kovaa vauhtia. Viime viikon lopulla pyyntiolosuhteet myös soutukalastukseen alkoivat pikkuhiljaa asettumaan kohdalleen veden laskiessa ja roskan määrän vähentyessä. 

Perjantain ja lauantain (12.-13.6) välisenä yönä järjestettiin myös perinteinen Kojamon Kiusaus lohensoutukilpailu. Santeri oli herkistellyt soutulihaksensa äärimmilleen ja Veikkaus tarjosikin hänelle kilpailun pienintä voittokerrointa. Aivan tähän miehen suoritus ei kuitenkaan riittänyt, mutta upea kakkossija Naamisuvannolle kuitenkin matkusti. Hopeakalan paino oli muikeat 12,55 kg ja pituutta kojamolla oli 112 cm. Venekuntaan kuuluivat Santerin lisäksi asiakkaistamme Tomi Korpivaara ja Sami Nevalainen, joilla molemmilla rikkoontui lohikuparinen komiasti. Sami istui vieläpä lohiveneessä ensi kertaa. Aikamoinen alku lohestusuralle, Naamisuvanto onnittelee saamamiehiä!

Sami ja saamamiehen ilme

Olemme yrittäneet tavoittaa Santeria haastatteluun kilpailun jännittävistä hetkistä, mutta kansainvälinen media ja kisayleisössä kannustaneet kaunottaret ovat vieneet miehen huomion ainakin toistaiseksi. Toivottavasti saamme vielä sankarin omat kommentit blogiin asti. Makein hetki taisi silti osua kisan jälkeen, kun hän pääsi voitetun vedon päätteeksi parturoimaan opaskaverin kaljuksi. Miska jatkaa hommia nyt klanipäänä. 

Kalantulo tuntuu muutenkin pikkuhiljaa piristyvän myös täällä ylempänä. Alhaaltahan kaloja on ainakin kuulunut jo kovasti. Myös perhon päässä on alkanut tapahtumia olemaan pitkin jokivartta. Kengikseltä jysähti todellinen pommi, kun Kristian Strindsman kepitti perholla huikean 128 cm ja 19,8 kiloisen kojamon. Lohi lienee suurin tilastoitu perholohi rannalta koko Tornionjoelta. Joka tapauksessa unelmien lohi, onnittelut myös Kristianille!


Naamisuvannon väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti