Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Viikko kauden alkuun!

Jäät lähtivät viime viikon lopulla Naamisuvannosta ja vesi on lähtenyt nousuun. Se on kuitenkin näyttänyt puhdistuvan melko lupaavasti, joten kovista tulvaskenaarioista huolimatta on hyvin mahdollista, että kalastuskausi päästään aloittamaan ihan kelpo olosuhteissa. Lunta on edelleen Tornionjoen latvoilla paljon, joten vesi tulee olemaan ainakin kesäkuun ensimmäisellä viikolla korkealla, se on selvää. Paksu vesi ei kuitenkaan Naamisuvannon kaltaisissa suurissa ja rauhallisemmin virtaavissa suvannoissa ole vastaava ongelma, kun nopeissa nivoissa ja muissa kovavirtaisemmissa paikoissa. Nyt toivotaan vaan nopeaa veden puhdistumista, jotta roskat eivät haittaisi ylettömästi pyyntiä, kun kausi pääsee vauhtiin!

Kalamiesten on syytä muistaa, että korkealla vedellä kalat kulkevat lähempää rantaa ja niitä voi tavoittaa kesäveteen verrattuna yllättävistäkin paikoista. Rantojen ja rauhallisten akanvirtojen koluaminen onkin alkukaudesta poikaa, ja suuriakaan vaappuja tai putkiperhoja ei alkukaudesta kannata unohtaa pakkiin tai pois reissusta. Perhomiehille korkea vesi tietää isolla joella hyvää, sillä kalat kulkevat erittäin lähellä. Paikoitellen koskien niskoilla ja loppuliuissa jopa alle ampumapään mittaiset heitot ovat paikallaan, kun tavoitellaan alkukauden suurlohia. Mereltä on kuulunut taas juttuja suurista uistelulohista, joten muistakaa riittävän vahvat siimat ja perhohommissa perukesiimat!

Naamisuvannolla tohina taloremontin osalta on jatkunut kiihkeänä. Sisällä alkaa olemaan valmista ja portaat on saatu ulos paikalleen. Terrassin kanssa on vielä hieman tekemistä, mutta eiköhän se palkitse kauniina kesäiltoina... Veneet on saatu ulos varastosta ja kaikki alkavat olla jo tervattuina ja maalattuina. H-hetki lähestyy!

-Naamisuvanto-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti