Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Airot ja Ari, mikä pari

Heinäkuun kolmatta täyttä viikkoa on vietetty viileissä ja sateisissa oloissa. Hurja tulva on nostanut vedenkorkeutta Väylässä viikon takaisesta noin metrin verran ja se on laittanut heinää ja muuta roskaa liikkeelle. Veden lämpötila on laskenut 12 asteeseen. Kalaa on tällä viikolla kulkenut Kattilakosken ohi vielä noin 500 kalan päivätahtia, joten piristystä tuli nousumäärissä edelliseen viikkoon nähden. Roskan kulku on kuitenkin sotkenut kalastusta, kuten varmasti moni lohimies tietääkin. Nyt vesi on ainakin hetkellisesti lähtenyt laskuun ja pojat saivatkin juuri nätin peltikalan. Jos vesi jatkaa laskuaan, voidaan illasta ja sunnuntaista odottaa mukavia.

Kesä on vierähtänyt supernopeasti ja moni suunnitteilla ollut homma itse kalastuksen ulkopuolella on jäänyt toteuttamatta. Meitähän on siis tällä kaudella viisi kalastusopasta Naamisuvannolla. Vanhan porukan Petrin, Santerin ja Miskan lisäksi Isak liittyi remmiin perho-oppaaksi viime kaudelle. Soutuhommissa on ansioituneesti nähty jälleen myös perheen nuorimmainen Saku, vanhin poika Samuli ja  jokapaikanhöylänä tällä kaudella työskennellyt Santtu Peltonen eli Sane. Tällä kaudella on kunnia esitellä Savon lahja lohensoudulle ja uusi jäsen loistavaan tiimiimme, Ari Nuora. Ari on kokenut ja intohimoinen lohensoutaja ja mainio seuramies. Hän aloitti lohestusuransa todenteolla 2000-luvun alussa, ensin Simojoella heittäen ja siirtyen sitten nopeasti soutukalastukseen Väylälle. Ari on perheineen kulkenut pitkiä aikoja täällä Naamisuvannolla kalassa ja on muutamalla kaudella jo elokuussa autellut meitä kiireaikoina ja soutanut muutamia opaskeikkoja. Tälle kaudelle Ari sai anottua leipätyöstään fysioterapeutin hommasta lohikaudeksi vapaata ja hän on ollut kesäkuun alusta alkaen Naamisuvannon opasporukan täysivaltainen jäsen. Arin kaverina kesää on viettänyt myös hänen poikansa Valtteri, joka on Sakun paras ystävä, yhdessä pojat ovat viihdyttäneet vieraita ja kalastaneet kovasti koko kesän. Työtaustastaan johtuen Arin hommiin kuuluu, myös oppaiden äärimmäisten herkkien lihasten hieronta ja ravistelu, jotta kaikki miehet pysyvät pelikunnossa. Arin kavalkaadiin kuuluu myös maagisen tarkka silmäpuntari, jolla hän on punninnut monet lohet jo ennen puntarille pääsyä.

Henkilön Arktiset Vedet - Arctic Waters kuva.
Arktiset vedet kävivät kylässä. Vasemmalla vapamies Jyri ja oikealla jäätävää soutua esittänyt Ari.


Palataan vielä hetkeksi kesän alkuun... Tälläkin kaudella nähtiin perinteinen ensimmäisen soutulohen kilpailu. Myös useita vieraitamme lähti kilpaan mukaan, mutta niin muut oppaat, kuin asiakkaatkin joutuivat nuolemaan näppejään, kun Ari kiskoi venettä höyryveturin lailla dollarinkuvat silmissään. Puolustava mestari Santeri joutui nuolemaan näppejään vaivaisen 14 minuutin takia, mutta kilpailu on kovvoo hommoo, kun Savosta tuulee... Arille siis vielä onnittelut nousulohikisan voitosta ja kireitä siimoja myös loppukaudelle! Kuten naiset ympäri Skandinaviaa toteavat Ari & Tornioriver - I love it!

Mosku tähyää seuraavaan laskuun.


-Naamisuvanto-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti