Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

perjantai 4. elokuuta 2017

Hellettä ja kosseja

Heinäkuun viimeinen viikko meni edellisen tulvaviikon jälkeen täysin toisenlaisissa tunnelmissa, kun helle ja 24-27 asteen päivälämpötilat pitivät Naamijokea otteessaan. Helteisten säiden myötä vesi lähti nopeaan laskuun ja lämpeni myös selvästi. Tämän viikon säät ovat olleet enemmän vaihtelevia ja alkuviikon lämpimien jälkeen myös kaivattuja sateita on saatu jokivarteen. Tällä hetkellä jokiveden lämpötila on 17  asteen tienoilla ja vesi on laskenut niin paljon, että Lastenväylän särkät piirtävät pintaa. Keskikivi on kuitenkin vielä vedenpinnan alla, joten veden korkeus on laskenut nyt melko normaalille tasolle vuodenaikaan nähden.

Talon remonttikin on edennyt pikkuhiljaa kalastuksen syrjässä ja lasitettu terassi saatiin valmiiksi. Pientä viilattavaa ja tekemistä löytyy vielä paljon, mutta ne hommat jäänevät kauden jälkeiseen aikaan.

Mosku ihailee jokimaisemaa terassilla.


Heinäkuun viimeisellä viikolla nousi Naamisuvannolle ensimmäiset selkeät kossiparvet ja 1-3 kilon pikkulohia saatiinkin muutama. Tällä viikolla vaihtelevammat ja hieman viilenneet kelit ovat piristäneet kalan ottia ja erityisesti kosseja on napsunut siimoihin mukavasti. Kattilakosken ohi on mennyt jälleen yli 500 lohenkin päiväparvia ja 40 000 lohen rajan rikkoontuminen on erittäin lähellä. Heinäkuun lopussa pelitti pienet koukku- ja putkiperhot sekä puna-kupari-mustat vaaput, erityisesti Joonaksen väri Nro. 831 eli meille tuttavallisemmin "Pertin väri", joka on saanut nimensä erään asiakkaamme kunniaksi muutama vuosi sitten. Tällä viikolla Pertin väri, punamustat ja kuparin sävyt ovat edelleen toimineet vaapuissa ja kirkas pelti on alkukesän tapaan ollut hieman yllättäenkin  kovaa valuuttaa nousukalalle. Viikonlopulle on luvassa mukavia vajaan 20 asteen lämpötiloja, joten helteet näyttävät olevan ohi ja lupaavissa olosuhteissa voi suunnata toiveikkain mielin joelle.


Pelti on kelvannut nousukalalle.


-Naamisuvanto-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti