Kalastusta

Kalastusta
Kalaan naamisuvannolle - Tornionjoen ottipaikalle.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Kuparinen Rikki!

Kauaa ei tarvinnut sitä eilisessä blogissa kyseltyä Naamisuvannon ensimmäistä soutukalaa odotella! Vain muutama tunti kirjoituksen jälkeen kaksi venekuntaa ja yksi suomalais-ruotsalainen perhokaksikko syöksyivät joelle tuulen tyynnyttyä kalastuslukemiin. Ilta oli kalastukseen hieno ja avauslohen odotus roikkui ilmassa... Pelko Santerin kaasunjalan raskaudesta painoi jokaisen miehen mieltä, ehkä Isakia lukuunottamatta. Mies pääsi herkuttelemaan jo päivää ennen Ruotsin kansallispäivää ja avasi lohikautensa Kalixilla upeasti heti ensimmäisellä laskulla. 96 senttiä kirkasta perhokalaa ennen opastuskauden alkua vetää väkisinkin suun messingille! Joka tapauksessa muut miehet pyrkivät vielä ravistelemaan apinaa selästä ja olihan tarjolla myös koko kauden kestävä nokitteluoikeus muulle porukalle...

Ari "taimen on helppo kala" Nuora oli aloittanut kauden erittäin vahvassa kunnossa ja soutanut jo kahdella ensimmäisellä retkellään kaksi komeaa taimenta. Niinpä vedonlyöntiyhtiöt ympäri jokivartta tarjoilivat Arille pienintä kerrointa. Olihan Ari kaiken kukkuraksi noukkinut Naamisuvannolta myös viime kauden ensimmäisen soutulohen porukallemme. Uskoa myös Sakuun piisasi kovasti, sillä poika kävi jo perjantaina haavin mitan päässä paistattelusta parrasvaloissa. Isakin oli aamun kalan jälkeen varmasti helppoa lähteä iltaan ja ainakin naapurimaan media uskoi kovasti omaan poikaansa. Jopa jääkiekkotuloksista haettiin uskoa Isakin voittoon. Mustana hevosena esiin nostettiin Norjan maalta uutta tulemista hakevaa Juntusen Miikaa, joka oli lähdössä perhon heittoon Isakin kaveriksi. Santtu "Sane" Peltosella oli Sakun tapaan tuntuma loheen ja luotto ainakin perhovalintoihin vaikutti jo alkuillasta vankalta. Viime hetkillä Sane vetäisi vielä ässän hihastaan ja otti Samulin vapamiehekseen. Samuli ottaa lohestamisen muuta porukkaa hieman rennommalla ranteella ja tämä rentous on ennenkin miellyttänyt ahtia...

Saku painaa kaasua...
Ari aloitti pelin ja räikkä pärähti lupaavasti. Homma jäi kuitenkin tärppiin ja mies kotiutui kauden ensimmäiseltä opassoudulta lopulta ahvenen sekä ranskalaisen kielikylvyn rikastamana. Ei ollenkaan huono saldo, mutta alkukauden kuninkuutta sillä ei lunastettu... Isak pääsi myös heti työhön kiinni ja paineli Naamille päästyään vetämään kauden ensimmäistä perhokeikkaa. Keikalla kesti sen verran myöhään, että Isakin oma onginta illalla jäi kovin vähiin. Saku ja Miika kävivät myös hetken pitämässä perhovavoista kiinni jokivarressa, kunnes keksivät, että veneellä rällääminen on kivempaa ja helpompaa ajanvietettä ainakin kovassa hermopaineessa. Turhaan eivät pojat onneksi jokitaksiksi ajautuneet. Samulin rauhallinen ilmoitus, että siimassa on iso kala sai koko porukan sähköistymään. Isak käänsi kylkeä sängyssään ja Ari keskeytti hetkeksi unelmoinnin suurtaimenista. Miskan selkää vihloi rajusti kotisohvalla ja silmät sirrissä kaikki alkoivat vahtaamaan puhelinta. Santeri heitteli uutisen kuultuaan porukkaa raivoissaan ravintolajonon perälle.

Miikan livekuvaus todisti lopulta kovan väännön jälkeen upean peilikirkkaan 11 kiloisen marjaan onnistuneen haavimisen ja juhlat saattoivat alkaa. Sanen perhovalinta oli kuin olikin silkkaa timanttia. Kaudella 2018 Naamisuvannon ensimmäinen soutulohi haukkasi parsinlankun väristä perhoa Kosionivan niskalla. Peli on avattu, Naamisuvanto onnittelee kauden avauslohen saajia! Hienoa Sane & Samuli!

Siinä se on! Naamisuvannon kauden ensimmäinen soutulohi tiistai-iltana 5.6. Sanen hellässä syleilyssä.
Ps. Santeri todella saapui Väylälle valtavalla drivella. Keskiviikon avaussoutu ehti vanheta puolisen tuntia, kun räikkä jo pärisi komeasti!

Kalaa on hienosti liikkeellä ja olosuhteet kohdillaan, nautitaan!

-Naamisuvanto-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti